La zi... 
Sezonul2001-2002
Palmares
Haldan
Divizia A
Cupa Romaniei
Cupele europene
Foto
Despre noi...
Cartea de oaspeti
Links
Contact
Ultras

CATALIN HALDAN

 

Pagina este dedicata memoriei  celui numit UNICUL CAPITAN, cel mai adevarat caine rosu pe care l-a avut vreodata Dinamo!

03.02.2002: ziua in care Catalin ar fi trebuit sa implineasca 26 ani... De ce nu putem sa-i uram LA MULTI ANI? De ce??? De ce??? Odihneste-te in pace, Cataline! Noi nu te vom uita NICIODATA!

  ce spun suporterii despre Cata

statuie

...Catalin Haldan, sfarsit de poveste...

Am ameteli, sant moale, mi-e foarte rau...

Minutul 74 al partidei amicale Santierul Naval Oltenita -Dinamo.Scorul este 5-0 in favoarea  oaspetilor, care,recupereaza o minge si se lanseaza in atac. Catalin Haldan pleaca de pe linia careului propriu de 16 metri catre centrul terenului, dar nu apuca sa faca decat cativa pasi. Cade in genunchi, pune mana pe fata, "care incepuse sa i se invineteasca" dupa cum spune Vali Nastase, apoi se prabuseste pe gazon. Cu cateva secunde inainte, se dusese la coechipierul sau Bogdan Onut caruia ii zisese : "Bogdane, am ameteli, sant moale, mi-e rau". Jocul se intrerupe, coechipieri si adversari se indreapta in graba spre Catalin, presimtind ca este ceva grav. "Imediat de cum l-am vazut cazand, am fugit la el. Am inceput manevrele de resuscitare, inclusiv prin acupunctura. Mi-am dat seama ca este ceva grav si am hotarat sa-l transportam cu salvarea la spital. In  salvare nu a reactionat la nici un stimul", povesteste Mircea Lucaciu, medicul lui Dinamo...

 

Politia a oprit un tren pentru a trece salvarea...

In drumul spre spital, Salvarea a fost escortata de un echipaj al Politiei, condus de colonelul Danut Tudor, care a oprit la un moment dat o garnitura de tren pentru a permite Salvarii sa-si continue drumul. Coechipierii lui Catalin au venit si ei imediat la spital si au asteptat, unii plangand in hohote, verdictul doctorilor. Intre clipa producerii tragediei si si cea a sosirii la Reanimare nu trecuse mai mult de un sfert de ceas, medicul de garda, G.Gearavela, fiind anuntat in prealabil de la stadion de catre directorul economic al spitalului, care asista intamplator la meci. Vreme de o ora, personalul de garda a incercat sa-l readuca la viata. Zadarnic insa.

Anevrism cerebral...

"Dupa felul cum s-a instalat moartea, brusc si violent, cred ca este vorba de un anevrism cerebral"a declarat medicul Gearavela. La ora 17,45 a fost inregistrat oficial decesul.

 

...inceput de legenda...

Ramas bun,Dinamo...

La slujba organizata pe arena din Stefan cel Mare, o mie se suporteri l-au declarat pe Catalin Haldan "Caine si dupa moarte".

Zorii zilei de 6 octombrie i-au surprins pe primii suporteri dinamovisti in fata stadionului Dinamo. Discobolul devenise troita a durerii. Incepuse un priveghi care avea sa dureze mai bine de jumatate de zi.Spre pranz, sute de fani asteptau ca trupul neinsufletit al llui Catalin sa fie adus la stadion, intr-o tacere grea ca plumbul. Treceau batrani care se descopereau piosi, dinamovisti sau numai oameni simpli se opreu sa puna cate o floare sau sa aprinda cate o lumanare. 

 

In jurul orei 14 se aude forfota mare. Venea Catalin. Claxoanele au anuntat primele ultima intrare a lui Catalin pe gazon, unde erau pregatite un catafalc improvizat, tricoul sau cu numarul 11,o minge, un fular, flori si coroane. Tatal lui Catalin, "singurul tata care mergea in deplasari cu trenul,impreuna cu galeria", repeta obsesiv: "Pleci in turneu,Catalineee!". Slujba a tinut aproape 30 de minute dupa care cei din tribune au inceput sa scandeze: "Esti caine si dupa moarte!", "Te vom iubi mereu!", "Catalin Haldan-Ultimul capitan!" Tricoul si fularul i-au fost asezate in sicriu. "Faceti un tur pentru noi" a strigat un suporter. S-a dat drumul la poarta de acces spre gazon astfel ca majoritatea fanilor au insotit masina care transporta sicriul pana la iesirea din Complexul Dinamo. Intrerupt de slujba, priveghiul din zori reincepea. Se aprindeau iar lumanari, se aduceau flori. Dinamovisti sau oameni simpli. A murit fotbalistul Catalin Haldan...

Din "Groapa" spre Groapa...

"Buldogul" a plecat apoi spre locul unde avea sa fie inmormantat, la Branesti. Desi isi astepta fiul cu sufletul sfasiat de durere, mama nu a avut puterea sa-si priveasca cel mai mic dintre copii. S-a ascuns in spatele casei sperand ca Dumnezeu sa faca o minune."Era prea bun ca sa il ia in Ceruri". Si totusi, l-a luat.

 

"Doamne, ce pacat, un baiat asa cuminte..." murmura o batranica privind la tabloul fostului "unicului capitan". Catalin a fost inmormantat in cimitirul satului situat in "Valea Plangerii", cum o numesc localnicii. Acum 30 de ani, in acel loc,era un teren de fotbal. In acel loc se va odihni Catalin Haldan, jucatorul care a trait pe un teren de fotbal, a murit pe un teren de fotbal si se va odihni pe veci pe un fost teren de fotbal.

Te vom iubi mereu!

Multumim Cataline pentru tot ce ai facut pentru DINAMO si pentru noi, suporterii ei... Nu te vom uita NICIODATA! Poate sa treaca un an, zece ani, un secol sau un mileniu...